Indicators on VDS Neden gereklidir? You Should Know

VDS ile VPS server aynı kullanım amacına sahiptir. VPS server üzerinden yaptığınız her işlemi, VDS server’dan da kolaylıkla yapabilirsiniz.

VPS’in kullanıcılara sunucu üzerinde verdiği yetki, VDS sunuculara göre daha kısıtlıdır. Ayrıca VPS server, kaynaklarını bütün web siteleri ile ortak kullanır. VDS kaynakları ise her bir kullanıcıya belirli miktarda atanmaktadır ve diğer kullanıcılarla da paylaşılmaz. VPS mi, VDS Sunucu mu? Hangisini Tercih Etmeliyim?

Paylaşımlı sunucularda root özelliği yoktur ve bir uygulama kurulumu yapmak istiyorsanız, web hosting firmanızdan destek almanız gerekmektedir. Öte yandan VPS sunucular ile bu erişime kolaylıkla sahip olabilir ve kendi alanınızda daha özgür bir çalışma ortamı yaratabilirsiniz.

Eğer bir sanal sunucu kullanma kararı aldıysanız, fakat avantajları ve dezavantajları hakkında aklınızda soru işaretleri varsa, soru işaretlerinizi gidermek için bazı önerileri sizler için paylaşalım.

Yine en önemli konulardan bir diğeri ise, hizmet aldığınız sağlayıcının sanal sunucunuza sağladığı bant genişliğidir.

Burada listelenen avantajlar sanal sunucuların sunmuş olduğu yüzeysel avantajlardan seçilerek sizinle paylaşıldı. Kullanıma başladıktan sonra sunucunuzun ne kadar faydalı bir teknoloji olduğunu görmeniz kaçınılmaz olacaktır.

Firmanızın diğer şubeleri arasında muhasebe ve iletişim programlarını sunucuya kurarak her yerden ulaşım fileırsatı yakalayabilirsiniz.

VPS barındırma, paylaşılan ve tahsis edilmiş barındırma arasında bir noktada yer alır. Tek bir fiziksel sunucu bölümlere ayrılır.

Tahsis edilmiş barındırma tüm koltukta tek başına oturmaya benzer. Konforludur fakat pahalıdır ve aslında tüm bu ekstra alana ihtiyacınız yoktur.

World-wide-web tabanlı uygulamalar ve mobil uygulamalarınızı sanal sunucunuzda barındırarak çalıştırabilirsiniz. Özellikle yüksek işlem gücü gerektiren ve anlık çok fazla kullanıcının eriştiği uygulamalar için dedike kaynaklar, kesintisiz erişim ve akıcı bir uygulama deneyimi sunacaktır. Yedek Sunucusu Kurabilirsiniz

Vds, bir genişletme olarak “Sanal adanmış Sunucu” teriminin baş harfleridir. VPS paketlerinde kullanılan donanımı kullanan işletim sistemi farklıdır. VDS’de bu senaryoda donanım benzersizdir.

Aynı VPS sunucusunda olduğu gibi VDS sunucusunda da web sitenizi click here ihtiyaçlarınıza göre yapılandırmanıza olanak veren root erişimi kullanımı mevcuttur.

Enerji tasarrufu ve verimlilik, donanım ve yazılım optimizasyonları ve daha verimli enerji yönetim teknikleri ile sağlanabilir.

Ayrıca fiziksel sunucularında sorun yaşayanların da sanal sunucu kullanımını tercih ettikleri görülmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *